Tuesday, 20 March 2018

Cara Kuatkan Sistem Imun Anak | Tips Elak Anak Kerap Jatuh Sakit

Bila anak sakit je, kita mak-mak ni la yang paling risau, ye la siapa yang tak sayang anak. Kalo boleh nak sakit tu kita yang tanggung sakit tu.

Saya dah melaluinya, proses anak membesar memang macam-macam dugaan, terutamanya ketika anak bayi hingga 7 tahun.

Sistem pertahanan anak ni memang akan berkembang selari dengan tumbesaran anak-anak. Tapi dalam masa yang sama kita sebagai ibu bapa kena bantu juga dari aspek lain untuk perkukuhkan sistem imun badan.

Maybe  tips ni boleh bantu untuk tingkatkan sistem pertahanan anak-anak :

1. Penyusuan Badan
Susukan anak seawal kelahiran sehingga 2 tahun. Kerana penyusuan badan adalah cara terbaik untuk meningkatkan sistem imun badan anak-anak

2. Banyakkan Sayuran & buah-buah
3. Tidur Yang Cukup
4. Riadah
5. Elak Junk Food & Fast Food
6. Jaga Kebersihan
7. Pengamilan Vitamin 

Happy sangat tengok progress kesihatan anak saya sekarang ni, dah jarang sangat demam atau sakit. Syukur Alhamdulillah, setelah bertahun-tahun mencuba pelbagai alternatif vitamin, Allah temukan saya dengan Vitamin Kanak-Kanak yang sangat ohsem.

Siapa yang kenal saya dulu, sure tau kan, anak saya selalu je sakit, keluar masuk wad macamkan pergi check in check out dekat Hotel.

Allah... memang masa tu rasa kalo boleh biar la saya yang gantikan tempatnya, biar la Allah pindahkan sakitnya pada saya, biar la saya yang tanggung sakitnya.

Sehingga kini pun bila teringat dia yang dulu, mesti sedih, mesti menitik air mata.. sebab kesian tengok anak menanggung sakit.

Pelbagai cara saya cuba, asal je orang sebut vitamin-vitamin bagus untuk kanak-kanak, saya pasti akan cuba. Tapi masa tu anak saya masih belum di rezekikan kesembuhan buatnya.

Tapi alhamdulillah akhirnya Allah temukan anak saya dengan Vitalea Children Shaklee & beberapa vitamin shaklee yang lain. Untuk bantu tingkatkan sistem pertahanan anak, saya ikhtiar dengan 4 vitamin ni :


4 vitamin ni memang wajib ada dekat rumah saya atau ke mana juga kami pergi, memang sokmo hangkut semua vitamin-vitamin ni.

Korang tulun doakan juga ye, moga Allah kurniakan kesihatan yang berpanjangan buat anak saya.

Berminat nak dapatkan suplemen untuk anak-anak?

Boleh hubungi saya di nombor 012 - 624 5361.

Cara Kuatkan Sistem Imun Anak | Tips Elak Anak Kerap Jatuh Sakit

Bila anak sakit je, kita mak-mak ni la yang paling risau, ye la siapa yang tak sayang anak. Kalo boleh nak sakit tu kita yang tanggung saki...