Saturday, 17 February 2018

Shaklee Effect | Pesakit Kulit Kronik (Psoriasis)

Kalo saya nak cerita pasal # ShakleeEffect ni, 10hari 10malam pun tak habis. Ada orang kata placebo la, marketing tahap dewa la, dan siap kata kalo hanya bersandarkan testimoni semata lupakan saja.

Shaklee Effect | Pesakit Kulit Kronik (Psoriasis)

Saya effect ke tak bila orang kata macam tu, hihihihi tak lansung, kita senyum je baca, sebab kita sendiri dah rasa kesan positif bila istiqomah Consume Shaklee.



Bukan taksub ke hape, yang penting kita sendiri dah rasa #ShakleeEffect, sebab hanya yang dah rasai sendiri je akan rasa kesannya.


Jom teruskan baca di sini, apa kesan yang saya dapat untuk masalah psoriasis bila saya istiqomah amalkan Produk Shaklee.

Shaklee Effect | Pesakit Kulit Kronik (Psoriasis)

Ni antara Produk Shaklee yang saya amalkan setiap hari untuk kekal sihat dan bertenaga. Antara Produk Shaklee yang saya amalkan adalah :


  • Vivix
  • Omega Guard
  • DTX Complex
  • Sustained Release Vita – C Plus
  • Garlic Complex
  • B Complex
  • Ostematrix


Nak-nak  lagi orang yang ada Psoriasis lagi la saya perlukan lebih nutrisi untuk tampung hat yang lompong-lompong tu sambil bantu untuk repair dalaman yang banyak rosak.


Dulu sebelum amalkan Shaklee memang saya selalu je letih, cepat penat, cepat sakit. Di tambah pula saya bekerja, lagi la double triple letihnya. Psoriasis saya pula sentiasa jadi radang, kalo psoriasis jadi radang atau infection saya mudah nak demam.


Radang ni memang sengsara tau, kena hujung seluar pun bisa, apatah lagi nak sarung kasut pergi kerja. Bila keradangan tu akan buat kaki dan badan saya terasa letih dan lenguh-lenguh, pastu kalo dah sakit sure telan ubat.


Tapi ni dulu la, sekarang alhamdulillah asbab amalkan makan Suplemen Shaklee, saya dah tak perlu begantung lagi dengan ubat steroid or ubat tahan sakit.


Bulan 2 ni genap la setahun saya dah tak sentuh lagi ubat-ubat untuk psoriasis, kaki pun dah kurang bengkak dan radang, badan saya pun dah banyak sangat kurang sembab bila stop ambil ubat.


Tapi dalam Set Psoriasis yang saya ambil ni, paling saya suka adalah Vivix. Bila bangun pagi je rasa badan cergas je walau kurang rehat. Sejak ambil Vivix, Psoriasis pun kurang merah & perit, gatal-gatal pun kurang sket, tidur pun lena sket, kulit lembab je rasa.


Gambar ni kurang 1 vitamin, sepatutnya ada 1 lagi vitamin Garlic, tapi lupa nak ambil gambar skali. Garlic untuk saya memang wajib, kalo psoriasis naik nanah cepat je nanah kecut dan kering.

Shaklee Effect | Pesakit Kulit Kronik (Psoriasis)

Korang pun patut cuba, nak-nak lagi yang ada sakit kronik, memang harus ikhtiar dengan Suplemen Shaklee.


Nanti dah cuba, meh share dengan kita ekksss #ShakleeEffect. Oh yaa.. sori ye, saya tak dapat la nak tunjuk gambar kaki saya yang ada psoriasis dekat sini, aurat kot.


Macam biasa nak Produk Shaklee boleh roger-roger Tokey Shaklee terus di nombor 012 - 624 5361. InsyaAllah saya akan guide korang cara ambil suplemen dengan betul dan efektif.


YATI SAMIN 


Cara Kuatkan Sistem Imun Anak | Tips Elak Anak Kerap Jatuh Sakit

Bila anak sakit je, kita mak-mak ni la yang paling risau, ye la siapa yang tak sayang anak. Kalo boleh nak sakit tu kita yang tanggung saki...