Tuesday, 13 February 2018

Atasi Masalah Stress Dengan Hobi

Assalamualaikum... Korang tengah buat apa tu? Penat bekerja? Sure korang stress kan? Alololo... relax la, jangan risau, harini saya nak kongsikan salah satu cara saya atasi masalah stress. 


Atasi Masalah Stress Dengan Hobi


Nampak tak dekat gambar tu, salah satu cara nak atasi stress ialah dengan Hobi. Tu salah satu terapi untuk melegakan stress yang korang hadapi. 


Penting ke tak ye hobi di masa lapang ni, bagi saya penting, sebab beri ruang pada diri sendiri untuk buat apa yang kita suka.


Macam saya jika betul-betul ada masa lapang, hujung-hujung minggu tu saya pilih pergi tawaf shopping complex window shopping.

Atasi Masalah Stress Dengan Hobi

Jamu mata tengok, belek baju, kasut, barang dapur, wahhh!!! semacam rasa perasaan ni, lupa sekejap pada stress atau perkara-perkara yang bebankan kepala otak.


Sekarang ni macam-macam kedai online pun ada, kalo dok rumah & tak nak ke mana, ada masa lapang, apa lagi tengok tepon la window shopping online pulok.


Secara tak lansung boleh release stress, takde la sepanjang masa bz. Yang dok serabut-serabut dekat kepala pun boleh hilang bila pergi window shopping. Nak lagi best, telan la B Complex untuk kurangkan stress.

Atasi Masalah Stress Dengan Hobi

Tu kira sebahagian riadah juga la tu, berjalan tawaf shopping complex tak hengat, jalan dari pagi sampai ke petang pun tak sedar, ala-ala terapi gittew.


Nak kata hobi sangat tu tak juga la, lebih kepada ngisi masa lapang di hujung minggu. Jika dekat opis waktu bekerja saya lebih suka dengar lagu sambil buat kerja. Takde la ngantuk sangat buat kerja hehehe.


Pergi window shopping, giler la kata tak happy walau tak beli sekali pun. Haaa… bila mood happy macam-macam idea datang mencurah-curah. Apa lagi masa ni la saya ambil kesempatan untuk draft apa-apa yang berkaitan dengan Bisnes Shaklee saya.

Atasi Masalah Stress Dengan Hobi

Stuck ?? Stress ??... cer cek balik apa yang korang suka buat time lapang, haaa kalo rasa dah lama tak layan hobi tu, pergi la layan hobi-hobi tu semula. Tapiiii !! hobi-hobi yang baik je tau, hobi yang tak baik jangan di buat pula ye.


Jika dengan mengisi masa lapang dengan Hobi yang korang suka pun masih belum mampu lagi mengurangkan rasa stress tu. Saya cadangkan korang ambil suplemen untuk bantu kawal stress antaranya ialah B Complex, Vivix, Omega Guard dan Ostematrik.


Untuk dapatkan Suplemen Shaklee untuk atasi masalah stress boleh hubungi saya 012 - 624 5361.



#TokeyShaklee
#TsunamiShaklee
#Tsunami2018
#23FighterTsunami
#Aviation2Healthy

Cara Kuatkan Sistem Imun Anak | Tips Elak Anak Kerap Jatuh Sakit

Bila anak sakit je, kita mak-mak ni la yang paling risau, ye la siapa yang tak sayang anak. Kalo boleh nak sakit tu kita yang tanggung saki...