Monday, 12 February 2018

4 Tips Mudah Kembangkan Bisnes & Gandakan Sales

Berniaga, untuk apa?? Saja suka-suka ?? Hmmm kalo saja nak suka suki memang tak boleh pergi jauh la. Sales ni ibarat NYAWA kepada Bisnes kita, mana datangnya Bisnes jika tak ada Sales.

4 Tips Mudah Kembangkan Bisnes & Gandakan Sales

Nama pun Bisnes kan, mestila kena ada strategi untuk kembangkan lagi Bisnes kita. Bukan badan kita yang makin berkembang tau... isk...isk... No..no..no..


Jika sebelum ni saya berniaga hanya dalam wasap grup di opis saja, sampai kan kawan-kawan opis kata macam-macam saya jual.


Haaa nampak tak dekat situ, saya dulu hanya tau menjual saja, bisnes ikut musim, tapi tak tau nak kembangkan bisnes saya.


Bila join je Bisnes Shaklee ni, macam-macam saya belajar, rupanya peluang untuk kembangkan Bisnes ni sangatla banyak, antaranya ialah :


4 Tips Mudah Kembangkan Bisnes & Gandakan Sales

1. SHARING
Medium pemasaran ni sangat la luas, jika sebelum ni dekat Facebook je, sekarang di Instagram, Blog dan Offline pun kita boleh kembangkan Bisnes kita.

Cuma rajin dengan tak rajin je la. Sifirnya mudah je "Anda Buat, Anda Dapat!!.." nak BONUS (Extra Money) berkepuk-kepuk kena la rajin dan kerap buat sharing.

4 Tips Mudah Kembangkan Bisnes & Gandakan Sales

2. TARGET
Bila bisnes ni kena ada TARGET, supaya tak tersasar atau keluar dari landasan, baru la boleh fokus untuk up kan sales.

4 Tips Mudah Kembangkan Bisnes & Gandakan Sales

3. SERVICE & FOLLOW UP
Lagi 1, customer ni bukan macam Touch n Go, dah beli barang kita pun angkat kaki jalan terus, wal hal kena service dan guide customer.

Bila kita berikan service yang baik sebelum dan selepas, baru la dapat bina hubungan dengan customer, customer pun happy, pasti repeat order lagi.

4 Tips Mudah Kembangkan Bisnes & Gandakan Sales

4. DUPLCATION
Bagi yang dah beranak bercucu pula, kita ajarla apply benda yang sama, baru la bisnes kita makin berkembang.

Bisnes sensorang memang best, tapi lagi best bila secara berjemaah result nya lebih mantop.

4 Tips Mudah Kembangkan Bisnes & Gandakan Sales

Ini adalah cara saya kembangkan Bisnes Shaklee saya, jika nak tau lebih lagi, saya membuka peluang untuk korang join team saya #Aviation2Healthy.


Saya akan guide korang sehingga berjaya jana income 4 angka atau pun lebih dengan Bisnes Shaklee.


Kos untuk memulakan Bisnes adalah sangat rendah tapi menjanjikan pulangan yang lumayan. Syaratnya mestilah rajin, jujur, tak mudah patah semangat dan berjiwa kental.


Hubungi saya untuk maklumat lanjut di talian 012 – 624 5361. Bertindak segera !!!



#TsunamiShaklee
#Tsunami2018
#23FighterTsunami

#TokeyShaklee

Cara Kuatkan Sistem Imun Anak | Tips Elak Anak Kerap Jatuh Sakit

Bila anak sakit je, kita mak-mak ni la yang paling risau, ye la siapa yang tak sayang anak. Kalo boleh nak sakit tu kita yang tanggung saki...