Tuesday, 20 March 2018

Cara Kuatkan Sistem Imun Anak | Tips Elak Anak Kerap Jatuh Sakit

Bila anak sakit je, kita mak-mak ni la yang paling risau, ye la siapa yang tak sayang anak. Kalo boleh nak sakit tu kita yang tanggung sakit tu.

Saya dah melaluinya, proses anak membesar memang macam-macam dugaan, terutamanya ketika anak bayi hingga 7 tahun.

Sistem pertahanan anak ni memang akan berkembang selari dengan tumbesaran anak-anak. Tapi dalam masa yang sama kita sebagai ibu bapa kena bantu juga dari aspek lain untuk perkukuhkan sistem imun badan.

Maybe  tips ni boleh bantu untuk tingkatkan sistem pertahanan anak-anak :

1. Penyusuan Badan
Susukan anak seawal kelahiran sehingga 2 tahun. Kerana penyusuan badan adalah cara terbaik untuk meningkatkan sistem imun badan anak-anak

2. Banyakkan Sayuran & buah-buah
3. Tidur Yang Cukup
4. Riadah
5. Elak Junk Food & Fast Food
6. Jaga Kebersihan
7. Pengamilan Vitamin 

Happy sangat tengok progress kesihatan anak saya sekarang ni, dah jarang sangat demam atau sakit. Syukur Alhamdulillah, setelah bertahun-tahun mencuba pelbagai alternatif vitamin, Allah temukan saya dengan Vitamin Kanak-Kanak yang sangat ohsem.

Siapa yang kenal saya dulu, sure tau kan, anak saya selalu je sakit, keluar masuk wad macamkan pergi check in check out dekat Hotel.

Allah... memang masa tu rasa kalo boleh biar la saya yang gantikan tempatnya, biar la Allah pindahkan sakitnya pada saya, biar la saya yang tanggung sakitnya.

Sehingga kini pun bila teringat dia yang dulu, mesti sedih, mesti menitik air mata.. sebab kesian tengok anak menanggung sakit.

Pelbagai cara saya cuba, asal je orang sebut vitamin-vitamin bagus untuk kanak-kanak, saya pasti akan cuba. Tapi masa tu anak saya masih belum di rezekikan kesembuhan buatnya.

Tapi alhamdulillah akhirnya Allah temukan anak saya dengan Vitalea Children Shaklee & beberapa vitamin shaklee yang lain. Untuk bantu tingkatkan sistem pertahanan anak, saya ikhtiar dengan 4 vitamin ni :


4 vitamin ni memang wajib ada dekat rumah saya atau ke mana juga kami pergi, memang sokmo hangkut semua vitamin-vitamin ni.

Korang tulun doakan juga ye, moga Allah kurniakan kesihatan yang berpanjangan buat anak saya.

Berminat nak dapatkan suplemen untuk anak-anak?

Boleh hubungi saya di nombor 012 - 624 5361.

Monday, 19 February 2018

5 Sebab Kenapa Kena Pilih Bisnes Online Shaklee

Yang kenal saya sure tau kan, apa yang pernah saya jual. Bila sebut bab ber bisnes ni, saya mesti cakap, tak apa la saya tak berminat nak niaga-niaga ni.

5 Sebab Kenapa Kena Pilih Bisnes Online Shaklee
Tapi dalam tak sedar tu, sebenarnya dari bujang lagi saya dah macam-macam bisnes saya dah buat.

Macam-macam pengalaman yang saya dah lalui, dan macam-macam ragam manusia saya jumpa sepanjang berbisnes ni.

Sunday, 18 February 2018

Jatuh Cinta Berkali-Kali Dengan Shaklee

Berapa banyak jenis jatuh cinta dengan Shaklee ni pun saya tak tau nak habaq lagu mana, boleh kata hari-hari pun jatuh cinta dengan Shaklee ni.

Jatuh Cinta Berkali-Kali Dengan Shaklee

Saturday, 17 February 2018

Shaklee Effect | Pesakit Kulit Kronik (Psoriasis)

Kalo saya nak cerita pasal # ShakleeEffect ni, 10hari 10malam pun tak habis. Ada orang kata placebo la, marketing tahap dewa la, dan siap kata kalo hanya bersandarkan testimoni semata lupakan saja.

Shaklee Effect | Pesakit Kulit Kronik (Psoriasis)

Saya effect ke tak bila orang kata macam tu, hihihihi tak lansung, kita senyum je baca, sebab kita sendiri dah rasa kesan positif bila istiqomah Consume Shaklee.

Friday, 16 February 2018

Bangkit Semula Dari Kegagalan

"KEGAGALAN ADALAH PROSES KEJAYAAN. KALAU JATUH BANGUN KEMBALI LEBIH HEBAT"...~Nora Adila~

Bangkit Semula Dari Kegagalan

Saya sangat suka kata-kata "Nora Adila" ni, sebab bila kita bangkit sebenarnya kita lebih kuat dari hari sebelumnya.

Thursday, 15 February 2018

Perubahan Besar Bawa Kejayaan Dalam Bisnes

Dari sakit, sekarang alhamdulillah kesihatan kami sekeluarga dah semakin baik. Mula beli vitamin dulu bukan fokus untuk diri sendiri, tapi untuk suami dan anak.

Perubahan Besar Bawa Kejayaan Dalam Bisnes

Hati saya tak tenang kalo tengok mereka sakit, lagi-lagi jika anak yang sakit, lagi la saya tak sampai hati tengok.


Tapi syukur Alhamdulillah, asbab makan Vitamin Shaklee, kesihatan suami dan anak semakin baik. Kemudian saya pula mencuba nasib, untuk masalah Psoriasis, syukur tak terhingga walau saya tak sembuh sepenuhnya, tapi tetap ada improvement.


Jika dulu asek terlantar sakit, demam, radang, terbaring, sekarang tidak la seteruk yang dulu, jika demam pun cepat sket baik.


Dari kesihatan, sekarang saya mula berjinak-jinak dengan dunia Bisnes, macam tak percaya sekarang dah jadi Usahawan Shaklee.

Perubahan Besar Bawa Kejayaan Dalam Bisnes

"Yati nak buat Bisnes Shaklee boleh tak bang??.." Tak berbunyi sket pun, kata TIDAK pun, kata YA pun tak juga, krik...krik...krik..... soalan saya terbiar macam tu saja.


Tapi saya terus on, saya faham sangat suami saya macamana, tak melarang atau menghalang. Janji saya pandai uruskan masa.


Pernah juga dia tunggu saya give up, tapi dia tau sangat bini dia macamana, jika kata nak buat, saya akan buat juga.


Alhamdulillah, semenjak aktif dalam dunia shaklee, suami saya banyak bantu dalam urusan COD barang shaklee pada customer-customer.


Pada awalnya memang kami agak kelam kabut, tapi bila tengok hasil bonus 4 angka sebulan, terus naik semangat suami nak bantu saya buat Bisnes Shaklee sampai berjaya.


Setiap kali dapat Bonus Shaklee, saya takkan lepaskan peluang untuk rewards anak dan suami. Suatu kepuasan bila melihat muka anak dan suami happy menajamah makanan setiap kali bawa pergi makan tempat-tempat best.


Saya tak mampu nak wariskan sebuah perniagaan korporat buat mereka, tapi dengan Shaklee insyaAllah saya boleh wariskan Bisnes Shaklee ni untuk anak-anak saya nanti.


Doakan perjalanan saya dalam Bisnes Shaklee di permudahkan. Moga dapat bantu lebih ramai lagi jadi usahawan shaklee.




Wednesday, 14 February 2018

Struggle Memulakan Bisnes ? Saya Ada Caranya

Struggle?? Macamana nak cakap ekkss... banyak nau jenis Struggle yang saya dah lalui masa memula aktif Bisnes Shaklee ni.

Struggle Memulakan Bisnes ? Saya Ada Caranya

"Bang... atas motor kang abang jangan bawa motor laju-laju ye, pastu jangan nyampuk ye atau tanya macam-macam ye..."


Sebab apa kata jangan nyampuk, jangan bawa motor laju, pasal bini dia tengah study pasal produk. Gigih la atas motor baca pasal nutrisi produk, siap terbang melayang kertas nota info produk yang saya tulis pun hado.


1 pekngel saya ni cepat nau gemuruh nye pun, tu belum jumpa customer, 1 badan boleh menggeletor.


Macamana lajunya motor abam kita bawa, macam tu juga la lajunya degup jantung bini dia. Macam-macam perasaan pun hado, debo tok sah cakap la.


Tapi ni semua pengalaman saya memula dalam Bisnes Shaklee, struggle nak faham produk, belajar nak berdepan dengan customer, belajar urus emosi.


Tapi alhamdulillah, sekarang dah hokey dah, jumpa customer pun relax-relax je, tak yah nak rebut-ribut, tenang-tenang aja udah dong. 


Saya dolu-dolu pikio, jual vitamin ni doktor je yang layak, sebab dia tau macam-macam jenis penyakit dan obat.

Struggle Memulakan Bisnes ? Saya Ada Caranya

Tu yang dok beriya baca buku nutrisi setiap produk, dok hafal kunun-kunun, rasa macam nak rebus buku nutrisi pun hado nak buat minum kasi hengat.


Tapi rupanya saya silap, bukan hafal, tapi kena faham, baru boleh melekat dekat otak, kena ulang, ulang dan ulang baca.


Tak pandai pasal nutrisi tapi gagahkan juga diri study hari-hari, tebalkan muka bertanya, gigih la pergi kelas nutrisi amek sijil, hadir online offline kelas nutrisi.

Struggle Memulakan Bisnes ? Saya Ada Caranya

Tapi syukur alhamdulillah, dari pengalaman ni saya dapat belajar macam-macam :

 Keluar dari comfort zone

 Belajar Urus emosi
 Bina keyakinan diri
 Dapat segala macam-macam ilmu nurtisi 
 Kenal macam-macam pekngel orang dan ragam orang
 And opkos la, happy dapat duit


Tu citer saya, struggle tak struggle nya saya nak mula-macam Bisnes ni. Banyak lagi benonya kisah struggle saya ni, tapi lain kali la saya cerita.


Korang !! meh la share korang struggle macamana mula-mula Bisnes dulu, nak gak tau.





Cara Kuatkan Sistem Imun Anak | Tips Elak Anak Kerap Jatuh Sakit

Bila anak sakit je, kita mak-mak ni la yang paling risau, ye la siapa yang tak sayang anak. Kalo boleh nak sakit tu kita yang tanggung saki...